Klubb Nyheter

Nya matchställ
2020.06.04
Nya matchställ

Vi har växt som klubb och våra befintliga matchställ räcker inte längre till alla och har därför tillsamans med basketshop tagit fram nya matchställ. Vi är supernöjda med resultatet och till kommande säsong har vi dessa snygga ställ att spela i.

Kalis Loyd
2020.06.01
Kalis Loyd

Idag var en mycket speciell träning då Kalis Loyd från vårt svenska damlandslag gästade oss och höll i träningen för F14 och P14. Kalis har en gedigen bakgrund som proffs i bla Rumänien, Frankrike, Italien och Spanien. Vi var därför extra glada att Kalis hade möjlighet att komma till oss och ha ett inspirationspass.

Läs reportaget från Smålandsposten här.

Video klipp hittar ni här.

Tack! smiley

Avslutning P14
2020.04.20
Avslutning P14

Idag var det säsongens sista träning för P14, det firades med pizza. Nu ser vi fram emot kommande säsong 2020-21.

Viktig Information kring corona.
2020.03.13
Viktig Information kring corona.

Igår kväll beslöt Svenska Basketbollförbundet att ställa in resten av säsongens matcher, läger och turneringar i deras regi. De gick också ut med en stark rekommendation att distrikten bör göra detsamma. Småland Blekinge-distriktet som vi tillhör meddelade att de också ställer in resterande seriespel och Easy Basket-turneringar.


https://www.basket.se/Nyheter/nyheterfransbbf/svenskbasketavslutarsasongenstavlingsverksamhet/


Detta är naturligtvis en tråkig nyhet för våra spelare, och vi hoppas att alla åtgärder för att stoppa spridningen av Coronaviruset kommer att ge resultat så att allt kan återgå till det normala igen så snart som möjligt.


Träningar:
Vi följer Älmhults Kommuns rekommendationer som följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Detta betyder att i dagsläget så länge våra barn går till skolan, så kommer de vara välkomna till träningarna. Träningsinnehållet kan komma att anpassas till mindre fysisk kontakt och mer fokus på individuell kondition, styrka och teknik. Coacherna beslutar om träningsinnehållet. 
Detta kan komma att ändras ifall kommunen beslutar att stänga skolorna, då kommer vi att ställa in träningarna. 
Vi uppmanar föräldrar och spelare att följa Folkhälsomyndighetens råd för att undvika att bli smittad och smitta andra:


https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/


Tvätta händerna ofta: Smittämnen fastnar lätt på händer och andra ytor som till exempel dörrhandtag. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
Hosta och nys i armvecket: När du hostar och nyser sprids små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en näsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
Stanna hemma om du är sjuk: På så sätt undviker du att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Easy Basket i Växjö
2020.03.07
Easy Basket i Växjö

I lördags åkte vi till Växjö med två lag för att vara med i säsongens sista EB turnering (för vår del).  Vi hade ett EB10 och ett EB12 lag. Vi hade väldigt kul, tack till Växjö Ravens för ett väl genomfört arrangemang.

Minibuss
2020.02.28
Minibuss

Ett återkommande pussel när man har många bortamatcher är vem och vilka som ska köra till matchen. Detta har nu blivit enklare tack vare stöd från Atteviks, Älmhult. Atteviks stödjer föreningslivet i Älmhult och erbjuder lån av denna minibuss. Som extra bonus stärks lagkänslan när spelarna får åka tillsamans.

Tack Atteviks! smileysmileyyes

#Atteviks

Tack!
2020.02.24
Tack!

Stefan Thorell har under 2 månader gästspelat som ass coach i vårt F14 lag. Han har sin bas i Stockholm och Skuru Basket där han tränar F07. Vissa kanske också känner igen honom från regionslägren där han har varit regionstränare. Stefans instats har varit väldigt uppskattad av tränare och spelare.

Stort Tack Stefan!laugh

Easy Basket
2020.02.08
Easy Basket
8 Feb 2020 hade vi vår för säsongen andra och sista EB turnering. Vi hade tot 13 lag som spelade och hade kul.
Lundaspelen 2020
2020.01.02
Lundaspelen 2020
2-5 jan deltog vi för första gången i Lundaspelen. Det är en årlig basket turnering med lag från Europa. I år var det över 600 lag med totalt i olika åldersgrupper. I vår grupp spelade Äli Basket, SISU Basketball och Team Hamburg. Vi slog Äli Basket i grundspelet och gick därefter vidare till Playoff B. Där möte vi Svendburg Basketball som vi besegrade. Nästa match blev ett Smålandsderby då vi mötte Växjö Ravens. Efter halva tiden ledde vi med 1 poäng men vi tappade i andra halvan av matchen och föll 32-27. Vi tar med oss massor av erfarenhet från denna turnering och laddar om för andra halvan av seriespel 2019/20.